Salánki Családi Borpince és Borgazdaság

Salanki_1

Salánki Sándor
8241 Aszófő, Tihanyi utca 1.
87/445-436
30/939-5093
salanki@canet.hu
www.salankiborpince.hu
Nyitvatartási idő: H-Sz: 9-17 óra

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
A Salánki Családi Borpincében nyitvatartási időben tud vásárolni és egyénileg kóstolni.
Ha csoportos borkóstolón venne részt, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon, vagy e-mailben!

Termékek

  • Savignon blanc
  • Rajnai rizling
  • Juhfark
  • Szürkebarát
  • Cabernet frank
  • Cabernet savignon
  • Merlot
  • Kékfrankos
  • Oportó
  • Salánki Rosé
  • Vörös szőlőmag őrlemény
  • Muzeális borok 1980-ig visszamenően saját borkínálatból

Hol lehet vásárolni?

Helyben, a pincészet borkóstolóin, illetve különféle kiskereskedelmi egységekben és borházakban. Érdeklődjön telefonon.

Szolgáltatás

  • ismerkedő kortyok
  • borkóstoló (borkorcsolyával, hidegtállal vagy igény esetén meleg étellel)
  • pincelátogatás -üzemlátogatás
  • hétvégi tivornyázás
  • szőlőkert
  • bormúzeum

A Salánki család borászati tevékenysége 1973-ra nyúlik vissza. A családi hagyományokat követve gazdálkodnak több mint 20 Ha-on.
Aszófői központjukban található a pincészet, a vinotéka, a bormúzeum és a vendégfogadásra alkalmas borkóstoló helyiségek is.

A Salánki Családi Borpincészet abban a szerencsés helyzetben van, hogy akár 250 fő részére is tudnak egyszerre borbemutatót biztosítani, étkezési lehetőséggel.
Nem egyszer előfordul, hogy az esős időjárás miatt az aszőfői falunapot is itt tartják meg.
A család generációkra visszanyúló borász tapasztalata magas fokú szakmai tudással párosul, mivel legtöbb tagja ezen a területen végezte felsőfokú tanulmányait.
Sándor a Balaton környékén elsőként készítette el a Tihanyi eredetvédelmi szabályozást, ahol a szőlőinek többsége is található.

A borpince kínálatában mindenki találhat saját ízlésének megfelelő bort. A fehér- és a roséborokat mindig friss évjáratokban, a vörösborokat egy éves fahordós majd további egy éves palackos érlelés után hozza forgalomba a pincészet.

Miért számít minőséginek?

Salánki Sándor már gyerekként a szőlő és borok társaságában nőtt fel, úgymond beleszületett a borász szakmába. Számára a minőség alapja a minőségi alapanyag felhasználása, saját szőlőjében a tőkék túlterhelését elkerülik és 20 cukorfok alatt nem szüretelnek, ezzel biztosítva a “Salánki minőséget”.

Részt vesznek a nemzeti agrár- környezetgazdálkodási programban.
A művelés során zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak. Szőlőterületeik jellemzően: Tihany, Dörgicse, Aszófő.
Sándor az erjesztéshez csak természetes, hagyományos módszert alkalmaz.

Miért része az éltető Balaton-felvidék zöld turisztikai kínálatának?

A Salánki Családi Pincészet egész évben fogadja a vendégeket.
Borkóstolóikat – szerény körülmények között – 50 fős csoportnak is meg tudják szervezni.
Gazdálkodásuk rejtelmeibe a szőlőbirtok bejáráson keresztül is betekintést engednek.
Borkorcsolyáikat, borvacsoráikat saját maguk készítik vendégeik számára.
Sándor és családja elkötelezett a helyi szőlőgazdálkodói kultúra környezetbarát, természet közeli visszahonosítása mellett, ő maga is részt vállal ennek érdekében számos szakmai programban.
Bringával, gyalog, lóval, busszal is megközelíthetőek.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!