Zsuzsanna Borászat

20150419_172650_07_resized

Vonzalom a valódi bor, a valódi gyümölcs, a természetes élelmiszerek iránt.

Dr. Gulyás Zsuzsanna és Mika György
8271 Mencshely, Hrsz 2325/3
30/977-5172
87/340-638
drgulyaszs@t-online.hu
www.zsuzsannaboraszat.hu

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy az őstermelők, kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.

Termékek

Borok

  • Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon , vörös- és rosé borok
  • Portugieser vörösbor 2012.

 

Vásárolni lehet Balatonakaliban a FÉK üzletházban, Aszófőn a Halsütödében, valamint Balatonfüreden a Balatoni Borok Házában.

Dr. Gulyás Zsuzsanna és férje Mika György családi vállalkozásként működtetik borászatukat. Kevesebb, mint 2000 m2-nyi szőlőterületüket nagy szeretettel és odafigyeléssel művelik. Csak minőségi, oltalom alatt álló eredet megjelölésű, palackozott borokat készítenek.

Borászatuk a Balatonfüred-Csopaki történelmi borvidék részén, azon belül Dörgicse-Mencshely határán a Halom-hegyen található.
Ma már csak kékszőlővel (Cabernet sauvignon) foglalkoznak, vörösbort készítenek. (Több évszázados tapasztalat és kutatási eredmények is megerősítik, hogy a vörösbor kulturált fogyasztása mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.)
A házaspár egyedi borkínálatát meghatározza, hogy minden egyes szőlőfürttel személyesen találkoznak a termelés, feldolgozás során, amit gazdaságuk kis mérete tesz lehetővé.
A Balaton-felvidéki Halom-hegy iránti szeretetük, tiszteletük már nagyon régi keletű, a borászkodást nyugdíjas éveik elejétől 2004-ben kezdték el, bölcs, hozzáértő gondoskodással.

A házaspár a kis mennyiségek miatt szinte minden munkafolyamatot saját kezűleg végez. Boraik igazi kézműves borok.
Csak biogazdálkodásban is engedélyezett szereket használnak, a gyomirtás pedig kapával történik.
A leszüretelt szőlő azonnal feldolgozásra kerül.
A bort saját gyermekükként, unokájukként kezelik és annak megfelelő szeretettel, tisztelettel végzik egész évben a tevékenységüket a szőlőműveléstől kezdődően a bor értékesítésig, vendéglátásig.

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!