Zsuzsanna Borászat

20150419_172650_07_resized

vonzalom a valódi bor, a valódi gyümölcs, a természetes élelmiszerek iránt.

Dr. Gulyás Zsuzsanna és Mika György
8271 Mencshely, Hrsz 2325/3
30/977-5172
87/340-638
drgulyaszs@t-online.hu
www.zsuzsannaboraszat.hu

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy az őstermelők, kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.

Termékek

Borok

  • Dörgicsei Chardonnay  2011.
  • Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon 2011, 2012.
  • Portugieser vörösbor 2012.

Borlekvárok (felhasználható pl. sültekhez, süteményekhez, fagyi készítéshez, palacsinta édesítésére)

  • klasszikus, forralt bor fűszerezéssel
  • sültekhez rozmaringgal
  • levendula ízesítésű fehérborral

Vásárolni lehet Mencshelyen a borászatban, szombat délelőttönként Tihanyban a Kossuth Lajos utcáról nyíló termelői piacon és időszakosan különböző termelői vásárokon, kiállításokon.

Szolgáltatás

  • borkóstolók szezonálisan előzetes egyeztetéssel max 10 főig

Dr. Gulyás Zsuzsanna és férje Mika György családi vállalkozásként működtetik borászatukat. Kevesebb, mint 2000 m2-nyi szőlőterületüket nagy szeretettel és odafigyeléssel művelik. Csak minőségi, oltalom alatt álló eredet megjelölésű, palackozott borokat készítenek.

Borászatuk a Balatonfüred-Csopaki történelmi borvidék részén, azon belül Dörgicse-Mencshely határán a Halom-hegyen található.
Ma már csak kékszőlővel (Cabernet sauvignon) foglalkoznak, vörösbort készítenek. (Több évszázados tapasztalat és kutatási eredmények is megerősítik, hogy a vörösbor kulturált fogyasztása mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.)
A házaspár egyedi borkínálatát meghatározza, hogy minden egyes szőlőfürttel személyesen találkoznak a termelés, feldolgozás során, amit gazdaságuk kis mérete tesz lehetővé.
A Balaton-felvidéki Halom-hegy iránti szeretetük, tiszteletük már nagyon régi keletű, a borászkodást nyugdíjas éveik elejétől 2004-ben kezdték el, bölcs, hozzáértő gondoskodással.

A házaspár a kis mennyiségek miatt szinte minden munkafolyamatot saját kezűleg végez. Boraik igazi kézműves borok.
Csak biogazdálkodásban is engedélyezett szereket használnak, a gyomirtás pedig kapával történik.
A leszüretelt szőlő azonnal feldolgozásra kerül.
A bort saját gyermekükként, unokájukként kezelik és annak megfelelő szeretettel, tisztelettel végzik egész évben a tevékenységüket a szőlőműveléstől kezdődően a bor értékesítésig, vendéglátásig.

A Zsuzsanna Borászat termékeit egész évben megtaláljuk szombat délelőttönként Tihanyban a Kossuth Lajos utcáról nyíló termelői piacon és előzetes bejelentkezés alapján Mencshelyen. Borkóstolásra pincészetükben szezonálisan van lehetőség.
A borászat autó használat nélkül is megközelíthető kerékpárral, lóval, gyalogszerrel.
A gazdálkodók igény esetén vásárláskor, kóstoláskor tájékoztatást nyújtanak a vidék együttműködéseiről, természeti értékeiről is, aktív tagjai a közösségnek.

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!