Adventi Forgatag Fertőszéplakon

A fertőszéplaki Adventi Forgatagban 2014. november 28-29-én a fertőszéplaki Széchényi kastélyban elsőként jelent meg közösen a Magyarországon A Vidék Minősége védjegyet bevezető 4 vidékfejlesztési közösség: az Alpokalja-Fertő-táj, a Bakony, a Balaton-felvidék és a Börzsöny-Cserhát.

A több hazai térségben elindult „Vidék Minősége” nevet viselő védjegy program területi jellegű, közösségi és gazdaságfejlesztési célokat zászlajára tűző kezdeményezés. A program minden résztvevő térségben a társadalmi, gazdasági környezeti fenntarthatóságot, az adott szakterületek minőségi fejlődését helyezte a középpontba, arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy ismerjék meg a lakóhelyükhöz lehető legközelebbi termelőket, vállalkozásokat, azok termékeit, szolgáltatásait és bátran forduljanak hozzájuk mindennapi vásárlásaik során. Keressék őket a napi bevásárláskor az üzletek polcain egyre többször, hogy azok vezetői, beszerzői a vásárlói igények alapján is formálják saját kínálataikat. Ez az együttműködést erősítő programjaikkal a védjegy rendszer szervezői is szívesen segítik.

4 térség – 30 termelő/kézműves – 4 tájjellegű ételkülönlegesség látványfőzése – szakmai konferencia – zene – számos gyermek program (íjászat, honfoglaláskori jurta, bőrözés, hímzés, viaszlap hajtogatás, mézeskalács készítés) várt mindenkit nagy szeretettel, aki ellátogatott a fertőszéplaki Széchényi Ferenc szülőkastélyába november 29-én, szombaton.
Az idelátogatók karácsonyra a Vidék Minősége jegyében készült termékekből kedvükre válogathattak és jellegzetes ételeket kóstolhattak az Adventi Vásárban. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte.