Dobosi Pincészet és Vendégház

Anno domini 1721 „apáról-fiúra”

Dobosi Győző
8272 Szentantalfa, Fő u. 81.
+36 87 479 019
+36 30 640 2770
info@dobosipinceszet.hu
www.dobosipinceszet.hu
Facebook

A Dobosi családnál nyitvatartási időben tud vásárolni.

Ha borkóstolón venne részt, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!
Ha a KÓBOR túrán venne részt, a www.kobortura.hu honlapon tud jelentkezni.

Nyitva tartás:

Hétfőtől-Szombatig: 8:00-18:00
Vasárnap: ZÁRVA

Termékek

 • palackos borok 15 féle biobor, főbb fajták:
  – Olaszrizling
  – Kéknyelű
  – Juhfark
  – Kékfrankos rosé
  – Chardonnay
 • lédig borok
 • bio szőlőlé (többféle kiszerelésben)
 • bio kékszőlő-mag termékek (szőlőmag őrlemények és olajok)
 • egyéb helyi termékek (szörpök, lekvárok, házi bonbon, mézek)

 Vásárlási lehetőség

Helyben:

 • KÓBOR túra
 • borkóstoló terem

Országosan:

 • 2 biopiacon / MOM , Hidegkúton – Klebensberg háznál/
 • Csalán egyesület éves biopiacain
 • webáruház – futárcéggel szervezett kiszállítással
 • CBA boros polcain
 • Euro Family

Szolgáltatások

 • egész évben nyitva levő borkóstoló Szentantalfán (bankkártya, SZÉP kártya elfogadással)
 • Borkóstolók és borvacsorák a pincészetünknél (35 fő +35 fő fedett teraszon)
 • egyedi címkék készítése cégeknek és magánszemélyeknek
 • szállás (6 felszerelt vendégszoba fürdővel)
 • borvacsorák egyéb helyszínen
 • vendégház

A Dobosi Pincészet az 1700-as évek elejére visszanyúló családi vállalkozás Szentantalfán. A szőlészkedés, borászkodás szeretete több generációs tudáson, tapasztalaton alapul. A szőlőművelés technikájában a hagyományos módszereket alkalmazzák, ami évről-évre meg is hozza számukra a kitűnő eredményeket. Boraik között több országos elismerésben, arany, ezüst éremben részesül és a nemzetközi versenyeken is sikereket érnek el.

Boraikra elsődlegesen nem bio minősítésük miatt büszkék, hanem amiatt, hogy hozzávetőlegesen 20 Ha-nyi területen tudnak megfelelni az igazán természet-közeli szőlőművelés feltételeinek több Balaton-felvidéki borász társukkal közösen.
Borkínálatuk széles választékú; bórkóstolóikon 5-10 féle boruk is kóstolható és igény szerint helyi ételkülönlegességgel, borvacsorával is kérhető a szolgáltatás.

Különleges programkínálatuk 3 másik borász társukkal és egy vendéglővel együtt a KóBor túra, amelyen egyedi élményként, de szervezetten 4 pince borkóstolóján vehetünk részt, amelyet vacsora zár. A program ideje alatt mikrobusz szállítja a résztvevőket. A KóBor túra jó alkalom ara, hogy egy délután alatt közelebbről megismerhessük a Balaton-felvidéki borászkodás, illetve a pincészetek sokoldalúságát, sokszínűségét és ezt követően már ismerősként térjünk vissza barátainkkal ezekre a különleges helyekre.

Mivel szálláslehetőség a Dobosi családnál helyben adott, így nagyszerű programlehetőséget jelenthetnek a Dobosi Pincészet szolgáltatásai cégeknek, végzős osztályoknak, baráti társaságoknak akár több napra is.

A szőlészetben hagyományos művelési módszerekkel, kizárólag zöld környezeti besorolású szerek alkalmazásával gazdálkodnak. A szőlő feldolgozása a mindenkori bortörvényi előírásoknak megfelel, ugyanakkor tükrözi a Balaton-felvidék sokszínűségét, fajtagazdagságát, az egyes fajták különböző termőhelyi adottságának egyedi jellemzőit.

A Dobosi család büszke arra, hogy boraikat számos versenyen megmérettetik, amelyekről gyakran térnek haza arany és ezüst érmekkel.

A Dobosi Pincészet nyitvatartási időben látogatható. Vendégeik részére szükség esetén szálláshelyet is biztosítanak.
Borkóstolóik mellett előre bejelentkezés esetén borvacsorával is kínálják vendégeiket, de céges, családi rendezvények lebonyolítását is vállalják.
Különleges bortúra programjuk a KóBor túra, amely a helyi pincegazdák együttműködésén alapul.
A bor kóstolásán, vásárlásán túl a családnál betekintést kaphatunk a helyi és a környékbeli táji értékekről, látnivalókról, gazdálkodókról is.

Dobosi Dániel és családja több generáción keresztül már az 1700-as évek óta folytatják borászati tevékenységüket, kiváló boraik méltán elismertek országszerte. Ezt ötvözik most vendégszobáikkal a pincészetüknél melyhez szolgáltatásaikat is kapcsolják. Az itt megszálló vendégek reggeliztetéséhez kizárólag helyi termelőktől vásárolt minőségi alapanyagokat használnak fel, a szalámi, kolbász saját készítésű, kínálatukban számos védjeggyel rendelkező termék van jelen. Kézműves szörpök- Hoffmann Judittól, sajt különlegességek- Royesfarmtól, olajok- Biogoldtól, gyümölcslevek- Bébic Szociális Szövetkezettől, méz- Dobosi Győzőtől, és ajándéktárgyak is színesítik a választékot a Dörgicsei Levendáriumtól. Borkóstolókkal egybekötött bortúrák alkalmával, a környékbeli pincészetekkel is megismertetik a vendéget. Egyedi igényeknek eleget téve, nem csak szállást biztosítanak, de valódi élményekkel szolgálnak az ide érkezőknek. Bio borászatuk révén szigorú előírásokat követnek, nem használnak szintetikus vegyszereket, napelemet használnak, és Tesla töltő is elérhető az elektromos autóval érkezőknek.

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!