Dobosi Pincészet és Vendégház

Anno domini 1721 „apáról-fiúra”

Dobosi Győző
8272 Szentantalfa, Fő u. 81.
+36 87 479 098
info@dobosi.com
www.dobosi.hu
Facebook

A Dobosi családnál nyitvatartási időben tud vásárolni.

Ha borkóstolón venne részt, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!
Ha a KÓBOR túrán venne részt, a www.kobortura.hu honlapon tud jelentkezni.

Pincészet nyitva tartása:

Hétfőtől-Szombatig: 8:00-18:00
Vasárnap: ZÁRVA

Birtokközpont nyitva tartása:

Csütörtöktől Hétfőig 12:00 – 19:00
Kedd, Szerda – ZÁRVA

Termékek

Szolgáltatások

  • Borkóstoló
  • Kerékpárkölcsönzés
  • Borvacsora
  • Kóbortúra
  • Vendégház

A Dobosi Pincészet az 1700-as évek elejére visszanyúló családi vállalkozás Szentantalfán. A szőlészkedés, borászkodás szeretete több generációs tudáson, tapasztalaton alapul. A szőlőművelés technikájában a hagyományos módszereket alkalmazzák, ami évről-évre meg is hozza számukra a kitűnő eredményeket. A szőlészetben hagyományos művelési módszerekkel, kizárólag zöld környezeti besorolású szerek alkalmazásával gazdálkodnak. A szőlő feldolgozása a mindenkori bortörvényi előírásoknak megfelel, ugyanakkor tükrözi a Balaton-felvidék sokszínűségét, fajtagazdagságát, az egyes fajták különböző termőhelyi adottságának egyedi jellemzőit. Boraik között több országos elismerésben, arany, ezüst éremben részesül és a nemzetközi versenyeken is sikereket érnek el.

Boraikra elsődlegesen nem bio minősítésük miatt büszkék, hanem amiatt, hogy hozzávetőlegesen 20 Ha-nyi területen tudnak megfelelni az igazán természet-közeli szőlőművelés feltételeinek több Balaton-felvidéki borász társukkal közösen.
Borkínálatuk széles választékú; bórkóstolóikon 5-10 féle boruk is kóstolható és igény szerint helyi ételkülönlegességgel, borvacsorával is kérhető a szolgáltatás.

Különleges programkínálatuk 3 másik borász társukkal és egy vendéglővel együtt a KóBor túra, amelyen egyedi élményként, de szervezetten 4 pince borkóstolóján vehetünk részt, amelyet vacsora zár. A program ideje alatt mikrobusz szállítja a résztvevőket. A KóBor túra jó alkalom ara, hogy egy délután alatt közelebbről megismerhessük a Balaton-felvidéki borászkodás, illetve a pincészetek sokoldalúságát, sokszínűségét és ezt követően már ismerősként térjünk vissza barátainkkal ezekre a különleges helyekre.

Mivel szálláslehetőség a Dobosi családnál helyben adott, így nagyszerű programlehetőséget jelenthetnek a Dobosi Pincészet szolgáltatásai cégeknek, végzős osztályoknak, baráti társaságoknak akár több napra is.

Dobosi Dániel és családja több generáción keresztül már az 1700-as évek óta folytatják borászati tevékenységüket, kiváló boraik méltán elismertek országszerte. Ezt ötvözik most vendégszobáikkal a pincészetüknél melyhez szolgáltatásaikat is kapcsolják. Az itt megszálló vendégek reggeliztetéséhez kizárólag helyi termelőktől vásárolt minőségi alapanyagokat használnak fel, a szalámi, kolbász saját készítésű, kínálatukban számos védjeggyel rendelkező termék van jelen. Kézműves szörpök- Hoffmann Judittól, sajt különlegességek- Royesfarmtól, olajok- Biogoldtól, gyümölcslevek- Bébic Szociális Szövetkezettől, méz- Dobosi Győzőtől, és ajándéktárgyak is színesítik a választékot a Dörgicsei Levendáriumtól. Borkóstolókkal egybekötött bortúrák alkalmával, a környékbeli pincészetekkel is megismertetik a vendéget. Egyedi igényeknek eleget téve, nem csak szállást biztosítanak, de valódi élményekkel szolgálnak az ide érkezőknek. Bio borászatuk révén szigorú előírásokat követnek, nem használnak szintetikus vegyszereket, napelemet használnak, és Tesla töltő is elérhető az elektromos autóval érkezőknek.

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!