Ferenc Pince Csárda

Ferenc ízőrző

Punk Ferenc
8237 Tihany, Cser-hegy 9.
+36 87 448 575 (csárda)
+36 20 942 3987
tihany@ferencpince.hu
www.ferencpince.hu

Nyitva tartás:

március 15-től novemberig: 12:00-23:00 – KEDD szünnap
téli időszakban csoportos bejelentkezés alapján

Termékek

 • Fehérborok: Olaszrizling, Juhfark, Irsai Olivér, Savignon, Tramini, Szürkebarát, Muskotály, Furmint
 • Vörösborok:Cabernet Franc, Cabernet Savignon, Portugieser, Kékfrankos, Merlot
 • Rosé
 • Szőlőmag őrlemény

Szolgáltatás

vendéglátás borkóstolás 40 km-es körzetben kitelepülnek rendezvényekre is

Ferenc ízőrző termékei

 • Prémium virsli, párizsi, kenőmájas, parasztmájas, hurka (véres és májas), kolbász (grill, tihanyi páros), abált tokaszalonna, abált fejhús, tihanyi darabos szalámi, sonka (mangalica, nagy fehér), szalonna, szalámi (5 féle), disznósajt
 • Tejtermékek: sajtok (gazdáktól vásárolt tejből), friss sajtok, parenyica, félkemény és kemény sajtok, ízesített sajtok (kék szőlőmag őrleményes, ibolyás sajt, mandulavirágos, orgonás sajt,…)
 • Szörpök: orgona, bodza, levendula Lekvár: szőlő (cabernet savignon, cabernet frank, tramini, muskotály ), szilva, egyéb gyümölcslekvárok
 • Hal (füstölt és vákuumfóliázott): busafilé (Balatoni Halászati Rt-től), balatoni angolna – egész, pisztráng – egész
 • Pulykaszalámi
 • Libaszalámi
 • Füstölt libamell (Békés megyéből)
 • Házi szőlőmagos gyökér kenyér

Vásárolni lehet a Ferenc étteremben, helyben és bizonyos kiskereskedelmi egységekben. Érdeklődjön telefonon! A Ferenc Pince és Csárda igazi kuriózum a Balaton-felvidéken. Sok érdekessége közül azokat emeljük ki e pár soron, ami a vidékre jellemző gazdálkodási kultúra megőrzése, ápolása és népszerűsítése terén kiemelkedő.

A Ferenc pince a 17. századtól apáról-fiúra száll. Ősök és gyermekeik tisztelettel, szeretettel őrzik a családi hagyományokat és folyamatosan fejlesztik a családi pincét, illetve csárdát. Az utódok a családi örökség megőrzésén túl, a minőségre olyan mélységig ügyelnek, hogy a Csárdában készült ételek jelentős része saját maguk által előkészített alapanyagokból áll.

A Csárda, a vállalkozás a hozzájuk tartozó kis feldolgozóüzemben saját munkatársakkal dolgozza fel a húsárut, készítik elő a tőkehúst, a halat, lekvárt, szörpöt a konyhai, vendéglátási felhasználásra. Ezzel hozzájárulnak a munkatársak egész évi alkalmazásához is, hiszen szezonon kívül piacon értékesítik ízőrző termékeiket. Közvetlenül a vidéki kistermelőkkel ápolnak jó kapcsolatot az állati és növényi alapanyagok beszállítására, hogy a lehető legjobb, háztáji termékeket tudják kínálni vendégeiknek. Az Ízőrző termékek többségét értékesítik is a balatonfüredi piacon.

Borászkodásuk szintén minta értékű, hiszen ezen a területen sem csupán a bor kínálására, értékesítésére koncentrálnak. Boráriumukban teljes képet kaphatunk a korábbi korok borászatáról, és fokozott figyelmet fordítanak a Tihany és környéke borkultúrájának, fajta-jellemzőinek megismertetésére.

Ferenc Ízőrző termékei valóban őrzik a kistermelői jellegű íz világot. Csárdájában a legnagyobb kihívás az étel kiválasztása, mert ki tudna könnyen dönteni, hogy a nemzeti parkban legelt szürkemarha-borjút, a magyar házi sertés kitűnő felsálját, vagy a Ferencék által füstölt halat kóstolja meg éppen, rövid kirándulásuk alatt.

Fedezze fel Ön is a vidéki, a hazai ízeket és térjen be újra és újra, hogy megkönnyítse a választást ?! Miért számít minőséginek? Punk Ferenc csak minőségi alapanyagokat használ, főleg háztáji termelésből. A legtöbb háztáji gazdálkodóval külön szerződést is köt, így biztosan tudja, hogy mivel etetik az állatot, amelyet saját kisfeldolgozójukban dolgoznak fel konyhakészre. A termelésben a természetbarát technológiákat részesítik előnyben, a szőlőnél zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak.

A csárdában saját készítésű italokat kínálnak, még házi kenyeret is találunk náluk. Fokozottan ügyelnek arra, hogy Magyarországról, azon belül pedig lehetőleg a közvetlen környékről származó alapanyagokat használjanak. Miért része az éltető Balaton-felvidék zöld turisztikai kínálatának? Punk Ferenc és családja kínálatában olyan ételek és italok szerepelnek, amelyek a vidéki táji értékek, a hagyományos gazdálkodási módok megőrzését nagyban elősegítik.

Alapanyagaik beszerzésénél nagyrészt környékbeli, kistermelői termelésre helyezik a hangsúlyt. Ez meglátszik mind a történelmi múltra visszatekintő nádtetős éttermen és a pincéken is, melyeket pár éve renováltak az eredeti jegyek megtartásával. A Ferenc Ízőrző termékeinek alapanyagai nagyrészt helyi és környékbeli gazdák portáiról származnak.

 

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!