Ferenc Pince Csárda

Ferenc ízőrző

Punk Ferenc
8237 Tihany, Cser-hegy 9.
+36 87 448 575 (csárda)
+36 20 942 3987
tihany@ferencpince.hu
www.ferencpince.hu
Facebook

Nyitva tartás:

Áprilistól novemberig: 12:00 – 22:00 (Kedd szünnap)

Balatonfüredi vásárcsarnoki üzletük nyitvatartása:
Hétfő-Kedd -Szerda. Zárva
Csütörtök-Péntek: 8-16-ig
Szombat : 8-12-ig
Vasárnap: Zárva

Termékek

  • Csopaki Olaszrizling
  • Badacsonytomaji Kéknyelű
  • Paloznaki Tramini
  • Balatoncsicsói Furmint
  • Pécselyi Szürkebarát
  • Csigavér Rosé
  • Tihanyi Merlot
  • Tihanyi Cabernet Franc
  • Tihanyi Gejziris
  • Tihanyi Cabernet Sauvignon
  • Tihanyi Portugieser

Szolgáltatás

  • Ebéd
  • Vacsora
  • Borkóstoló

Ferenc ízőrző termékei

  • Prémium virsli, párizsi, kenőmájas, parasztmájas, hurka (véres és májas), kolbász (grill, tihanyi páros), abált tokaszalonna, abált fejhús, tihanyi darabos szalámi, sonka (mangalica, nagy fehér), szalonna, szalámi (5 féle), disznósajt
  • Tejtermékek: sajtok (gazdáktól vásárolt tejből), friss sajtok, parenyica, félkemény és kemény sajtok, ízesített sajtok (kék szőlőmag őrleményes, ibolyás sajt, mandulavirágos, orgonás sajt,…)
  • Szörpök: orgona, bodza, levendula Lekvár: szőlő (cabernet savignon, cabernet frank, tramini, muskotály ), szilva, egyéb gyümölcslekvárok
  • Hal (füstölt és vákuumfóliázott): busafilé (Balatoni Halászati Rt-től), balatoni angolna – egész, pisztráng – egész
  • Pulykaszalámi
  • Libaszalámi
  • Füstölt libamell (Békés megyéből)
  • Házi szőlőmagos gyökér kenyér

A Ferenc Pince és Csárda igazi kuriózum a Balaton-felvidéken. Sok érdekessége közül azokat emeljük ki e pár soron, ami a vidékre jellemző gazdálkodási kultúra megőrzése, ápolása és népszerűsítése terén kiemelkedő.

A Ferenc pince a 17. századtól apáról-fiúra száll. Ősök és gyermekeik tisztelettel, szeretettel őrzik a családi hagyományokat és folyamatosan fejlesztik a családi pincét, illetve csárdát. Az utódok a családi örökség megőrzésén túl, a minőségre olyan mélységig ügyelnek, hogy a Csárdában készült ételek jelentős része saját maguk által előkészített alapanyagokból áll.

A Csárda, a vállalkozás a hozzájuk tartozó kis feldolgozóüzemben saját munkatársakkal dolgozza fel a húsárut, készítik elő a tőkehúst, a halat, lekvárt, szörpöt a konyhai, vendéglátási felhasználásra. Ezzel hozzájárulnak a munkatársak egész évi alkalmazásához is, hiszen szezonon kívül piacon értékesítik ízőrző termékeiket. Közvetlenül a vidéki kistermelőkkel ápolnak jó kapcsolatot az állati és növényi alapanyagok beszállítására, hogy a lehető legjobb, háztáji termékeket tudják kínálni vendégeiknek. A termelésben a természetbarát technológiákat részesítik előnyben, a szőlőnél zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak. Az Ízőrző termékek többségét értékesítik is a balatonfüredi piacon.

Borászkodásuk szintén minta értékű, hiszen ezen a területen sem csupán a bor kínálására, értékesítésére koncentrálnak. Boráriumukban teljes képet kaphatunk a korábbi korok borászatáról, és fokozott figyelmet fordítanak a Tihany és környéke borkultúrájának, fajta-jellemzőinek megismertetésére.

 

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!