Ferenc ízőrző
Punk Ferenc
8237 Tihany, Cser-hegy 9.
+36 87 448 575 (csárda)
+36 20 942 3987
tihany@ferencpince.hu
www.ferencpince.hu
Facebook
Nyitva tartás:
Áprilistól novemberig: 12:00 – 22:00 (Kedd szünnap)
Balatonfüredi vásárcsarnoki üzletük nyitvatartása:
Hétfő-Kedd -Szerda. Zárva
Csütörtök-Péntek: 8-16-ig
Szombat : 8-12-ig
Vasárnap: Zárva
Termékek
- Csopaki Olaszrizling
- Badacsonytomaji Kéknyelű
- Paloznaki Tramini
- Balatoncsicsói Furmint
- Pécselyi Szürkebarát
- Csigavér Rosé
- Tihanyi Merlot
- Tihanyi Cabernet Franc
- Tihanyi Gejziris
- Tihanyi Cabernet Sauvignon
- Tihanyi Portugieser
Szolgáltatás
- Ebéd
- Vacsora
- Borkóstoló
Ferenc ízőrző termékei
- Prémium virsli, párizsi, kenőmájas, parasztmájas, hurka (véres és májas), kolbász (grill, tihanyi páros), abált tokaszalonna, abált fejhús, tihanyi darabos szalámi, sonka (mangalica, nagy fehér), szalonna, szalámi (5 féle), disznósajt
- Tejtermékek: sajtok (gazdáktól vásárolt tejből), friss sajtok, parenyica, félkemény és kemény sajtok, ízesített sajtok (kék szőlőmag őrleményes, ibolyás sajt, mandulavirágos, orgonás sajt,…)
- Szörpök: orgona, bodza, levendula Lekvár: szőlő (cabernet savignon, cabernet frank, tramini, muskotály ), szilva, egyéb gyümölcslekvárok
- Hal (füstölt és vákuumfóliázott): busafilé (Balatoni Halászati Rt-től), balatoni angolna – egész, pisztráng – egész
- Pulykaszalámi
- Libaszalámi
- Füstölt libamell (Békés megyéből)
- Házi szőlőmagos gyökér kenyér
A Ferenc Pince és Csárda igazi kuriózum a Balaton-felvidéken. Sok érdekessége közül azokat emeljük ki e pár soron, ami a vidékre jellemző gazdálkodási kultúra megőrzése, ápolása és népszerűsítése terén kiemelkedő.
A Ferenc pince a 17. századtól apáról-fiúra száll. Ősök és gyermekeik tisztelettel, szeretettel őrzik a családi hagyományokat és folyamatosan fejlesztik a családi pincét, illetve csárdát. Az utódok a családi örökség megőrzésén túl, a minőségre olyan mélységig ügyelnek, hogy a Csárdában készült ételek jelentős része saját maguk által előkészített alapanyagokból áll.
A Csárda, a vállalkozás a hozzájuk tartozó kis feldolgozóüzemben saját munkatársakkal dolgozza fel a húsárut, készítik elő a tőkehúst, a halat, lekvárt, szörpöt a konyhai, vendéglátási felhasználásra. Ezzel hozzájárulnak a munkatársak egész évi alkalmazásához is, hiszen szezonon kívül piacon értékesítik ízőrző termékeiket. Közvetlenül a vidéki kistermelőkkel ápolnak jó kapcsolatot az állati és növényi alapanyagok beszállítására, hogy a lehető legjobb, háztáji termékeket tudják kínálni vendégeiknek. A termelésben a természetbarát technológiákat részesítik előnyben, a szőlőnél zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak. Az Ízőrző termékek többségét értékesítik is a balatonfüredi piacon.
Borászkodásuk szintén minta értékű, hiszen ezen a területen sem csupán a bor kínálására, értékesítésére koncentrálnak. Boráriumukban teljes képet kaphatunk a korábbi korok borászatáról, és fokozott figyelmet fordítanak a Tihany és környéke borkultúrájának, fajta-jellemzőinek megismertetésére.