Helyitermék-kavalkád az Éltető Völgyben

2014. július 25. és augusztus 3. között immár 5. alkalommal nyitotta ki kapuit az Éltető Völgy a Csigaház udvarában Kapolcson a Művészetek Völgye fesztivál keretén belül. Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 60 települése mutatkozott be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel és megújuló turisztikai kínálatával. Életre kelt a kovácsműhely, dolgozott a fafaragó, festőművészek ecsetei hagytak nyomot a vásznon. Virtuális élménytúrán mutattuk be falvaink 180 túraútvonalát.

Idén először mutatkoztak be az Éltető Völgyben „ A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszer első minősített termelői, szolgáltatói. Sajtok, lekvárok, szörpök, levendulás termékek, kézműves szappanok, teák, kerámia termékek, ékszerek közül válogathattak a helyi élelmiszerek és kézműves termékek termelői. A Petendi Pálinkaház és a Ferrir Farm jóvoltából 10 napon keresztül csalogatta az „Éltető Vendéglő” a völgyezőket pálinkáival, pálinkakoktéljaival, ínycsiklandozó helyi alapanyagokból készült ételeivel, mennyei eper-és bodzaüdítőivel.

Az Éltető Völgy egy-egy napjáról készült kisfilmekben a helyi termelők pedig lehetőséget kaptak arra, hogy bemutathassák a helyi védjeggyel ellátott portékáikat és elmondhassák termékeik, szolgáltatásaik milyen különleges értekkel, helyi jellegzetességgel bírnak.

A tíz nap alatt olyan népszerűsítést elősegítő programok – mint néptáncegyüttesek, könnyűzenei előadók, bábszínházak – is kísérték a bemutatást, amely sok ember érdeklődésére adott számot és illeszkedett a fesztivál eddigi értékrendjébe.

Összefoglaló kisfilmek (a videókat Holczer Balázs készítette):

Éltető Völgy 1.nap

Éltető Völgy 2.nap

Éltető Völgy 3.nap

Éltető Völgy 4.nap

Éltető Völgy 5.nap

Éltető völgy 6.nap

Éltető Völgy 7.nap

Éltető völgy 8.nap

Éltető Völgy 9.nap

Éltető Völgy 10.nap