Herbaporta

Harmóniában a természettel

Tóbel János – kistermelő
8452 Halimba, Dózsa Gy. u. 28.
+36 30 227 6966
herbaporta@gmail.com
www.herbaporta.hu
Facebook

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem gazdálkodnak is, illetve főállású munkahelyükön dolgoznak.
Ha vásárolni szeretne, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!

Termékek

  • lekvárok (cseresznye, szilva, eper, feketeszeder, körte, sárgabarack),
  • szörpök (feketeszeder, levendula, bodza, kakukkfű, menta),
  • savanyúságok (pl. uborka, almapaprika, paradicsom, friss saláták),
  • vadontermő és termesztett gyógynövények, fűszernövények (bazsalikom, zeller, kakukkfű, borsikafű,  stb…)
  • tojás,
  • ételízesítő

Szolgáltatások

  • Falusi vendégasztal – harmóniában a természettel
  • Halimba környéki gyógynövények bemutatása az adott időszaki termésnek, virágzásnak megfelelően
  • Önfenntartó háztáji gazdálkodás bemutatása, népszerűsítése a portán megvalósuló zöldségtermesztésen és kisállat tartáson keresztül, komposztálási ismeretek

Szezonális kínálatok

  • Téli falusi disznóságok vendégasztala
  • Szüreti ízek vendégasztala
  • Nyári kakukkfüves vendégasztal
  • Gyógynövény szezonhoz illeszkedő tematikus napok: bodzavirágzás – szörp készítés Mentából készíthető finomságok, a csipkebogyó és felhasználása, elkészítési lehetőségek.
  • Gyümölcs szezonhoz kapcsolódó befőző suli, házi savanyúság tartósítás.

A Herbaporta fő profilja a falusi vendégasztal szolgáltatás, ahol János és felesége, Andi helyi alapanyagokból, eredeti ételeket készítenek hatalmas szeretettel a szívélyes falusi vendéglátás jegyében.

Ételeik alapanyagául szolgáló zöldségek, gyümölcsök, saját vegyszermentes gazdálkodást folytató gazdaságukból származnak. A fűszernövények és gyógynövények közül számos fajta szintén a gazdaságukból kerülnek begyűjtésre. A gyűjtött gyógynövényeket csak biztonságos területről szerzik be, forgalomtól mentes helyről, így azok a természet minőségét képviselik.
A gyümölcslekvárjaik, szörpjeik mesterséges színezéket, adalékanyagokat, tartósítószert nem tartalmaznak. A tartósítás kizárólag hőkezeléssel történik. A gyümölcslekvárok 25 % hozzáadott cukrot tartalmaznak. Gyógynövényszörpjeik 30 % hozzáadott cukortartalommal készülnek.

János a gyógy- és fűszernövény bemutató túrákkal segíti a környezet védelmét, a természeti változatosság megtartásának fontosságát mutatja be az érdeklődőknek, hisz Halimba önmaga különleges flórával rendelkezik, ahol rendkívül sok gyógynövény található meg e természetben. Igény esetén a kiskerti vegyszermentes termesztésben, illetve a szakszerű komposztkészítésben is segítséget tud nyújtani az érdeklődőknek.
Nagy hangsúlyt helyeznek a vidéki kultúra, a hagyományok megőrzésére, és ezen keresztül az önfenntartó családi modell bemutatására.

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!