Kalla Natur Élelmiszerek

házias ízek – ahogy, az igazi ínyencek szeretik

Kalla Kft. – Kalla Roland Dávid
Sümegprága, Rákóczi u. 41.
+36 70 228 6944
kalla.kft@t-online.hu
Facebook

A Kalla gazdaságban az egész család aktívan dolgozik, ezért a telephelyen csak előre egyeztetett időpontban van lehetőség a vásárlásra. A gazdaság minimum 8 fős csoportban látogatható 1-2 héttel előre egyeztetett időpontban.

Termékek

Tejtermékek:

 • joghurt
 • túró
 • sajtok: parenyica, pálpusztai, camembert, érlelt sajtok

Gyümölcslevek:

 • szőlőlé
 • almalé,

Lekvárok:

 • barack
 • szilva
 • cseresznye,

Egyéb:

 • gesztenyepüré (szezonálisan)
 • dió-dióbél
 • húsáru (hús vákumolva, marha-szalámi, szárított sonka)
 • bolognai szósz
 • élőállat (borjú)

Vásárolni a Káptalantóti piacon, és majd a tervezett üzletünkben Keszthelyen a piactéren lehet. Vagy előre egyeztetett időpontban a székhelyen.

A Kalla család több mint 60 hektáron gazdálkodik Bazsi és Sümegprága területén.
Roland korábban Svájcban volt konyhafőnök.  Az ott töltött évek alatt megszerzett tudást hozta haza, és tanulta meg a sajtkészítés és gazdálkodás rejtelmeit.

A család saját magyar tarka állományból származó kitűnő minőségű tejből készíti a tejtermékeket. Nyáron inkább lágysajtókat – camembert, pálpusztai, feta, mozzarella, parenyica – télen inkább érlelt sajtokat készítenek. A marhahúsból érlelt tőkehús, füstölt és szárított húsáru is készül. Csak saját gazdaságban megtermelt alapanyagokat dolgoznak fel. Roland nagyon szereti a gazdaság változatosságát, amelyet az egyik legnagyobb értéknek tart.

Tejtermékek készítésével, kisebb mennyiségben marhahús feldolgozásával egész évben foglalkozik, a gazdaság gyümölcseiből szezonálisan készítik a gyümölcsleveket, lekvárokat és egyéb ínyencségeket.

A Kalla család legeltető gazdálkodást folytat. Az állatokat szénával, lucernával és abrakkal etetik, ami a tejnek nagyon jó alapminőséget biztosít. A feldolgozott és a frissen árusított tej is teljes tej.  A fajtaválasztás során a magyar tarka mellett döntöttek, mely hosszabb életű, mint a tejelő fajták és magas beltartalmú, jó minőségű tejet ad. A kettős hasznosítás révén pedig a hústermelésben is jelentős szereppel bír. A gazdaságban csak saját alapanyagot dolgoznak fel.

A Kalla család a gazdálkodása során figyel a környezeti és táji értékek megőrzésére, fenntartására. Gazdálkodásuk során gazdaság, a sajtkészítés bemutatását is tudják vállalni előre egyeztetett időpontban.

Tevékenységük során a helyi szolgáltatásokat, munkatársakat, lakosokat helyezik előtérbe.
Hangsúlyt helyeznek a vidéki gazdálkodási életmód megőrzésére.
Gazdaság autó használata nélkül is elérhető gyalog, kerékpárral, lóval, motorral és autóval, egy része mozgáskorlátozottak számára is bejárható.
A természetszerű szarvasmarha tartásba és a sajtkészítés rejtelmeibe pillanthatnak be az érdeklődők a jövőben rendezett sajttúrák alkalmával, akár lovas kocsival körbejárva a telepet.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!