Lekvárszezon

„Szezon” termékcsalád

Tóthné Szilágyi Andrea
8271 Mencshely, Fő út 12.
+36 30 231 4184
lekvarszezon@gmail.com
www.lekvarszezon.hu
Facebook

 Termékek

  • lekvárok
  • dzsemek
  • szörpök
  • szárított gyógy- és fűszernövények
  • cukormentes, natúr termékek
  • nyírfacukros, hagyományos termékek minimális cukortartalommal

Hol lehet vásárolni?

  • piacokon (pl.: Káptalantóti)
  • előzetes egyeztetés alapján helyben

A „Szezon” termékcsalád megalkotója, Tóthné Szilágyi Andrea alapelve termékei előállításánál, hogy inkább kevesebb legyen a termék, de abban „legyen benne az alapanyag”. Minden terméke az adott gyümölcs, zöldség saját, eredeti aromáját adja vissza. Ennek oka, hogy nem használ adalékanyagokat, tartósítószereket, valamint hogy kizárólag egészséges, friss gyümölcsöket, zöldségeket dolgoz fel. A lekvárok, szörpök levét a gyümölcs adja, vizet nem használ. Gondosan őrzi, ápolja őshonos, öreg gyümölcsfáit. Mindent kézzel végez, feldolgozási módszere „kíméletes”. A csomagolás során is törekszik a környezet védelmére, az üvegeket lefedő papír dekorációt papírszalaggal rögzíti.  Válogatott, természetes alapanyagoktól és tartósítószertől mentes, gyümölcs, zöldség, gyógy és fűszernövények felhasználásával klasszikus és különleges termékek folyamatosan bővülő választékával várja vásárlóit.

A „Szezon” termékcsalád – mint neve is sugallja – mindig az aktuálisan, szezonálisan éppen érő gyümölcsök, zöldségek feldolgozásával készül, friss, válogatott terményekből. Ez mellett még a kímélő, saját kezű feldolgozás, az új lehetőségek folyamatos keresése emeli  a minőségi termékek közé.

Szilágyi Andrea nem használ vegyszereket, saját kertjében termő, friss gyümölcsöket, zöldségeket, gyógy- és fűszernövényeket dolgoz fel. Óvja környezetét, ügyel a szelektív hulladékgyűjtésre, a komposztálásra. Csomagolóanyagai közé nem engedi be a műanyagokat (még a kötöző szalag is papírból készül). Gondosan ápolja öreg, őshonos gyümölcsfáit. Törekszik a helyiekkel és a térségben élőkkel való kapcsolatok kiépítésére. Első lépésként belépett az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hálózati tagjai közé. A tulajdonában lévő mencshelyi ingatlan felújításakor nem a modernizálás, hanem a hagyományos építészeti örökség megőrzése volt a fő szempontja.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!