Lídia Borház

Dédnagyszülők nyomdokain, fiatalos lendülettel

8251 Zánka, Rákóczi út 112.
Varga András – borértékesítés, borkóstoló, szüret
+36 30 544 2238
varga.andras@lidiaborhaz.hu
Havasi Lászlóné Ibolya – szálláshely
+36 30 861 8805
ibolyahavasi@lidiaborhaz.hu
Bazsó Gábor – borkóstoló vitorlázással, vitorlázás Dodóval
+36 30 580 0056
info@lidiaborhaz.hu
Facebook

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
A Lídia Borház egész évben várja vendégeit, de a nyári szezon kivételével gazdálkodásuk jellege miatt csak előre bejelentkezéssel tudunk náluk vásárolni vagy borkóstolón részt venni. Szálláshelyeik téliesítettek, így előfoglalással szintén egész évben rendelkezésre állnak.
Ha a KÓBOR túrán venne részt, a www.kobortura.hu honlapon tud jelentkezni.

Termékek

 • Olasz rizling
 • Szürkebarát
 • Ottonel Muskotály
 • Juhfark
 • Kékfrankos
 • Zweigelt
 • Pinot Noir
 • Rosé

A család borai:

 • Bori bora
 • Andrea bora
 • Csaba bora
 • András bora

A borokat elvitelre folyó borként is értékesítik.

Egyéb szőlő termék:

 • Szőlőmag őrlemény
 • Szőlőmag olaj
 • Szőlőlé

Hol lehet vásárolni?

Helyben a vinotékában, Veszprémben az Ady E. u. 5. szám alatti üzletben, illetve borkóstolóikon, időszaki rendezvényeken és vásárokon.
Érdeklődjön telefonon.

Szolgáltatás

borkóstolók, borbemutatók borkorcsolyával (2-30 fő)
pincebejárások, KÓBOR túra egyik megállója
szüretlátogatás
12 férőhelyes szálláshely (3 külön szoba és egy apartman rész, 3 szobára van 2 fürdőszoba)
vitorlázás Dodoval (max 6 fő)

A zánkai Lídia Borházban a Lídia dédnagymama örökösei családtagjaikkal viszik tovább a szőlő- és borkészítés családi hagyományait.

A többnemzedékes borász család a Balatonfüredi – Csopaki borvidék “szerelmese”.  Csaba a szőlőművelést, András a borkészítést, értékesítést végzi a gazdaságban, ezt a kínálatot teszi még élményszerűbbé Gábor Dodo nevű vitorlásával. Az ifjú generáció fiatalos lendületet vitt a családi borászatuk életébe boraik új arculatával, borász társakkal útjára indított KóBor túra programjukkal és folyamatosan megújuló szolgáltatásaikkal.

A KóBor túrán, szervezetten 4 pince borkóstolóján vehetünk részt, amelyet vacsora zár. A program ideje alatt mikrobusz szállítja a résztvevőket. A bortúra jó alkalom ara, hogy egy délután alatt közelebbről megismerhessük a Balaton-felvidéki borászkodás, illetve a pincészetek sokoldalúságát, sokszínűségét és ezt követően már ismerősként térjünk vissza barátainkkal ezekre a különleges helyekre.
Andrásnak szívügye a szőlő és borkultúra iránti szeretet, tisztelet átültetése a lehető legtöbb ember életébe.

Rendkívül szívesen mesél boraikról, a technológiáról, sőt náluk a vendég még a szüretbe is bekapcsolódhat, hogy minél közelebbi képet kaphasson a borkészítés bonyolult folyamatairól, a szőlőtermesztési technológiákról, és hogy megérthesse, miért számít a helyi bor, a környékbeli gazdálkodási kultúra egyik legfontosabb hírvivőjének.

A minőségre a család többgenerációs szakmai tapasztalata, tudása és a megfelelő képzettségi háttere a garancia. Emellett mindig maximális hozzáállás, a pontosságra, precizitásra törekvés a jellemző.  A kiváló termőhelyeken megtermelt szőlőből erjesztett borokat a hagyományos és korszerű technológiák ötvözésével állítják elő és palackozzák nagy szakmai igényességgel. A törkölyből szőlőmag őrleményt és szőlőmag olajat is állítanak elő, amelynek nagyon jó hatása van az egészség megőrzésére.

A szőlészetben hagyományos művelési módszerekkel, kizárólag zöld környezeti besorolású szerek alkalmazásával gazdálkodnak.

A Lídia Borház egész évben fogadja a vendégeket borkóstolóra, de előzetes bejelentkezés szükséges. Szállást is tudnak biztosítani.

A bor kóstolásán, vásárlásán túl a családnál betekintést kaphatunk a helyi és a környékbeli táji értékekről, látnivalókról, gazdálkodókról is.
Igazi kuriózumként lehetőség van náluk vitorláson eltöltött kisebb baráti, családi borkóstolásra is.

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!