Óbudavári kecskesajt

Szabó Bálint
8272 Óbudavár, Fő utca 20.
+36 70 310 5284
sajt@obudavarikecskek.hu
szbblnt@gmail.com
www.obudavarikecskek.hu

Ha vásárolni szeretne, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!

Termékek

  • Kecsketej
  • Joghurt
  • Kecskesajt: krémsajt, gomolya, érlelt sajt, rúzskultúrás és fehérpenészes sajtok

Hol lehet vásárolni?

  • Tihanyi Piac Placc és Tihanyi Régi Piac (szombat, 8:00-13:00)
  • Biobalaton öko-és kézműves piac
  • Csalán – Historia Helyi Termelői Piac, Veszprém (péntek 14:00-18:00)

Szabó Bálint a Balatontól 8 km-re, a Nivegy-völgy bejáratánál elhelyezkedő Óbudaváron készíti kecskesajtjait. Szabó Bálint egyike azoknak a lelkes, pályaelhagyó értelmiségieknek, akik 180 fokos fordulatot vettek, s könyvekből, illetve a világból felcsipegetett tudással kezdtek új életet – csatlakozva a többi, vidéki gasztroforradalmat kirobbantó, nagyszívű szakadár városlakóhoz. Terméke a kecsketej, joghurt és a kecskesajtok. Kecsketenyészetét 2007 novemberében kezdte el kialakítani, ekkor vette az első állatait. Az állomány szép lassan növekedett, mostanra körülbelül 70 kecskét tartanak. Géppel fejnek, ötvenöt tejelő kecske száz-száztíz liter tejet ad. A natúr, hosszan érlelt sajtot tartja az igazinak, persze fűszereset is csinál a vevők kedvéért: elsősorban a friss sajtokat és a krémsajtokat ízesíti bazsalikommal, petrezselyemmel, fokhagymával, borssal és a tihanyi apátságtól kapott fűszerekkel. Fehérpenészes rúzskultúrás kecskesajtot is készít. Bálint folyamatosan fejleszti, bővíti tevékenységét és idővel szeretné, ha családi gazdasága  közösségi alapú gazdasággá alakulna át..

A családi gazdaságban működő farmon Bálint helyi alapanyagok felhasználásával készíti a kecskesajtot. Terméke hagyományos eljárás szerint készül, sok kézi munkával. Bálint jelmondata: „Keresd a helyit!”, ezért termékét is elsősorban helyi szinten értékesíti. Meghatározó a helyi termelőkkel, szolgáltatókkal való együttműködés.

Bálint családi gazdaságában nem használnak vegyszert és műtrágyát, sőt a kecskék sem kapnak tejelő tápot. Fontos számára a táj-és környezeti értékek megőrzése Tevékenysége során a helyi szolgáltatásokat, munkatársakat, lakosokat helyezi előtérbe. Hangsúlyt helyez a vidéki gazdálkodási életmód megőrzésére.

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!