Paloznaki Képíró Műhely

Olajfestékkel megőrzött értékek

Boda Balázs és Oláh Kati
8229 Paloznak, Zrínyi utca 9.
+36 87 479-010
+36 30 359 6207
bodaolah@freemail.hu
www.bodabalazs.hu
Facebook

Műterem galéria: nincs nyitvatartási idő, telefonos egyeztetéssel az év minden napján.

Termékek

  • Olajfestmény, egyéb kreatív munkák
  • Antik, törött porcelánból készült egyedi ékszerek

Vásárlási lehetőség

  • Helyben (Galériában)
  • Kiállításokon
  • Rendezvényeken (Balatonfüredi Reformkori Fesztivál, Művészetek Völgye
    Csigaház Galéria, Velem Gesztenyefesztivál)
  • Tihanyi Piac

A művészházaspár 2007 őszén költözött vissza Paloznakra. Vásznaikon a Pannon táj és a Balaton szépségeit örökítik meg. Hagyományos módon festenek, a látásmódjukból eredő derű és harmónia békés, nyugalmas képeket teremt szőlősdombokról, présházakról, erdei utakról, virágos mezőkről, vagy tóparti nádasokban megbúvó ladikokról. Ennek a folyamatnak régebbi és új lenyomatai láthatók otthonuk falain és kiállításaikon. Különleges lehetőséget kínálnak azon érdeklődők számára, akik szívesen bepillantanának az alkotás folyamatába.

Boda Balázs és Oláh Kati, festőházaspár egyedi, mások által nem megismételhető alkotásokat hoz létre. A klasszikus tájképfestészetet képviselik hagyományos eszközökkel és anyagokkal, hagyományos stílusban.

A helyi értékeket, a táj szépségét örökítik meg. Képeiken nemcsak a környező táj, a Balaton és a felvidék, a jellegzetes szőlősdombok és présházak jelennek meg, motívumaik egy megfoghatatlanabb, univerzálisabb értelmű skálán is mozognak.

Művészetük fő célja a természet, a táj konkrét hangulatának visszaadása, az ezzel kapcsolatos élmény megfogalmazása. A környezettel, a tájjal azonosulnak. Különleges lehetőséget kínálnak
azon érdeklődők számára, akik szívesen bepillantanának az alkotás folyamatába. Képeiket saját galériájukban is meg lehet vásárolni, mely olyan személyes élménnyé varázsolja a vásárlást, amelynek plusz hozzáadott értéke van.

Nagy hangsúlyt helyeznek a természeti, táji értékek megőrzésére, hiszen festményeiken a Balaton-felvidéki táj és annak hangulata jelenik meg. Munkájukat lehetőségeikhez mérten környezettudatosság jellemzi, a szükséges alapanyagokat a legközelebbi helyről szerzik be, felesleges anyagokat nem használnak fel, veszélyes hulladék nem keletkezik. Tevékenységükkel a köz javára is szolgálnak, a Képíró Műhely a település értéktárában szerepel.

Kati értékmentésre törekszik. Sokan, ha egy régi porcelán eltörik, csak egyszerűen megválnak tőle. Ezzel szemben Kati meglátja a lehetőséget, szépséget, megújulást ezekben az anyagokban. Ékszereit vizes vágó géppel vágja formára, mely során abszolút a saját fantáziájára, és a porcelán hangulati adottságaira hagyatkozik. Csiszolást követően rézszalaggal keretez, majd ólommentes forraszanyagot használva illeszti fel az alkalmazott fémrészeket, melyek antiallergének. Munkái egyediek, csodálatosak és sajátos hangulati világot tükröznek. Termékei megtalálhatóak a Paloznaki Képíró Műhely galériájában és számos rendezvényre kitelepülve, emellett egy ausztriai kereskedő által Felső- Ausztriában és Svájcban is kelendőek Kati ékszerei.

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!