Pántlika Pincészet

Dörgicse Bor Kft.
8244 Dörgicse, Fő u. 67.
tel./fax: +36 87 444 379
pantlikapinceszet@gmail.com
www.pantlikapinceszet.hu
Facebook

Szolgáltatás

  • minőségi borok;
  • borkóstoltatás, borászati bemutató;
  • bértárolás, borok kezelése; palackozása;
  • melegkonyha egész éven át (Pántlika Porta)

A Pántlika Pincészet a Dörgicse völgyben a Balatonfüred-Csopak borvidék szerves része. Méltán büszkék boraik hazai és nemzetközi megmérettetéseken elért eredményeire. Köszönhető ez egyrészt a kiváló dűlőknek, melyek évszázadok óta nyújtanak  jó talajt a szőlőnek, valamint a gondos, a természettel harmóniára törekvő szőlőművelésnek, a gondos gazda szőlő iránti rajongásának, bor iránti szeretetének, az 5 éve megújult, hangulatos, és a legmodernebb eszközökkel felszerelt épületeknek, a kiváló és elhívatott szakembereknek. Hisznek abban, hogy ha szőleiket a legtermészetesebb úton gondozzák, akkor azok a legvarázslatosabb gyümölcsökkel ajándékozzák meg őket. Ezért az organikus szőlőtermesztés eszméjét vallják magukénak. A vidék legkarakterisztikusabb fajtái: Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Szürkebarát és a Cabernet Sauvignon. Hagyományos és új technológiák alkalmazásával készítik minőségi boraikat, melyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a talaj mineralitása és a szőlő gyümölcsössége.
Nagy szeretettel fogadják a látogatókat pincéjük kóstolótermében, vagy budapesti Borházukban. Hideg vagy meleg borkorcsolyát is biztosítanak.
A szakma iránti elkötelezettségük mellett rendkívül erős együttműködési szándék, nyitottság, megbízhatóság és korrekt partnerség segíti a Pántlika Pincészetet sikeres munkájában.

A Pántlika Pincészet 2010-ben teljes technológiaváltáson ment keresztül, amelynek köszönhetően saját termelésű 41 Ha-nyi területen termett szőlőjükből kitűnő minőségű bor tudnak előállítani.
A dörgicsei olaszrizling fénykorához hűen sok borásztársukhoz hasonlóan azt vallják, hogy a bor minősége a szőlőmunkák precizitása során dől el, amiben ők is elől járnak.

A Pántlika Pincészet tulajdonosai, munkatársai elkötelezettek a természeti és az épített környezeti harmónia helyben való megteremtése mellett.  Ez egyértelműen megnyilvánul a felújított épületek küllemében, a környezetbarát termelési/termesztési folyamatok alkalmazásában, a helyi borkultúra méltó megőrzésében, a megbízható partnerségben, valamint társadalmi felelősségvállalásukban, helyi, és környékbeli munkaerők alkalmazásában.

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!