Régi Idők Udvara

Régi idők ízei

Papp Róbert
8237 Tihany, Battyhányi u. 3.
N46.91539 fok, E017.88626 fok
+36 70 284 6705
keklev@t-online.hu
Facebook

Az étterem saját termékei

  • lekvárok, szörpök

Szolgáltatás

  • pizzéria, kávézó
  • kemencés pékség
  • étterem-nyitott skanzen
  • rendezvény/programszervezés
  • disznóvágás (novembertől január végéig igény szerint)
  • lekvárfőzés (szeptember 3. hétvégéje)
  • kisvonatozással egybekötött étkezés
  • lovaglás
  • bemutatók/köztes programok: folklór, népzene, néptánc, látványsütés, kovácsbemutató (nyitvatartási időn belül)

A Régi Idők Udvara skanzen-étterem Tihany szívében található, igazi gyöngyszeme a Balaton-felvidéknek.

A skanzen étteremben nevéhez hűen a régi idők ízvilágát találjuk meg, ami annak köszönhető, hogy nem félkész termékekből, hanem alapanyagokból készülnek az ételek. Az étterem egyedi hangulatának, ételspecialitásainak és a családias kiszolgálásának köszönhetően vált igazán elismertté. A vevői visszajelzések alapján a Balaton-felvidék legjobbjai közé sorolható.

Az éttermet Papp Róbert és családja üzemelteti. A tulajdonosok állandó jelenléte, kedvessége a garancia arra, hogy a vendégek a lehető legjobb kiszolgálásban részesülhetnek.
A magyar paraszti élet mindennapjait bemutató skanzenben rendszeres folklór programokat, kézműves bemutatókat, zenés esteket, délutánokat tartanak.

Agyagtálakon, fatányérokon kínálják kemencés ételeiket, melyeket rönkasztalokon tálalnak fel. Saját készítésű szörpjeiket, házi pálinkájukat, házi sörüket agyagkorsóban, agyagpoharakban fogyaszthatjuk.

S ha azt gondoljuk, hogy olyan ez a hely, mintha hazatértünk volna kis falunkba és nagyapa gondos gazdálkodó keze nyomán, nagyanyánk ételét tennék elénk… teljesen igazunk is van, s aki még nem próbálta… annak szívből ajánljuk, hamarosan térjen be a Régi Idők Udvarába!

A Régi Idők Udvarában a fő hangsúly az alapanyagokon van.
A skanzen étterem tulajdonosának ezért a legfontosabb, hogy a konyhában mindig annyian legyenek, hogy legyen idő valóban az alap anyagoktól kezdeni az ételek előkészítését. Nem vásárolnak előpucolt, előfőzött és egyéb félkész ételeket, minden maguk készítenek elő. Ehhez nagyon jól felszerelt konyhatechnológiai eszközökkel is rendelkeznek.

A frissen sültek napokig pácolódnak az elkészítés előtt saját receptúra alapján készült páclében. Barnamártásuk messze földön híres. Több szakáccsal dolgoznak a lehető legjobb színvonalú konyha biztosíthatósága érdekében.
Vendégközpontúságukat az is mutatja, hogy a legtöbb adag felezhető náluk.
Nem csupán a vendéglátásra, hanem a skanzen jellegből adódóan az egykori gazdálkodási kultúra bemutatására is nagy hangsúlyt fordítanak.

A Régi Idők Udvara egy skanzen étterem, ahol a helyi kultúrtörténeti örökség megőrzése nagy hangsúlyt kap. Semmi modern vagy divatos étel-ital nem kapható itt, minden magyaros és tradicionális a felszolgált ételektől az italokig, a házi szörpöktől, házi sörtől a helyi borokon át a lekvárokig.

A berendezés és még a tányérok, poharak is a régi időket idézik. Az idősek nosztalgiázni szeretnek náluk, a fiatalok elméláznak a számukra újszerű, de múltbéli eszközökön.
Evés közben gyakran citerások, népzenések, cigány muzsikusok, néptáncosok fellépését hallgathatják, nézhetik a vendégek.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!