
Salánki Sándor
8241 Aszófő, Tihanyi utca 1.
+36 87 445 436
+36 30 939 5093
salanki@canet.hu
www.salankiborpince.hu
Facebook
Nyitvatartási idő: H-Sz: 9-17 óra
Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
A Salánki Családi Borpincében nyitvatartási időben tud vásárolni és egyénileg kóstolni.
Ha csoportos borkóstolón venne részt, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon, vagy e-mailben!
Termékek
- Savignon blanc
- Rajnai rizling
- Juhfark
- Szürkebarát
- Cabernet frank
- Cabernet savignon
- Merlot
- Kékfrankos
- Oportó
- Salánki Rosé
- Vörös szőlőmag őrlemény
- Muzeális borok 1980-ig visszamenően saját borkínálatból
Hol lehet vásárolni?
Helyben, a pincészet borkóstolóin, illetve különféle kiskereskedelmi egységekben és borházakban. Érdeklődjön telefonon.
Szolgáltatás
- ismerkedő kortyok
- borkóstoló (borkorcsolyával, hidegtállal vagy igény esetén meleg étellel)
- pincelátogatás -üzemlátogatás
- hétvégi tivornyázás
- szőlőkert
- bormúzeum
A Salánki család borászati tevékenysége 1973-ra nyúlik vissza. A családi hagyományokat követve gazdálkodnak több mint 20 Ha-on.
Aszófői központjukban található a pincészet, a vinotéka, a bormúzeum és a vendégfogadásra alkalmas borkóstoló helyiségek is.
A Salánki Családi Borpincészet abban a szerencsés helyzetben van, hogy akár 250 fő részére is tudnak egyszerre borbemutatót biztosítani, étkezési lehetőséggel.
Nem egyszer előfordul, hogy az esős időjárás miatt az aszőfői falunapot is itt tartják meg.
A család generációkra visszanyúló borász tapasztalata magas fokú szakmai tudással párosul, mivel legtöbb tagja ezen a területen végezte felsőfokú tanulmányait.
Sándor a Balaton környékén elsőként készítette el a Tihanyi eredetvédelmi szabályozást, ahol a szőlőinek többsége is található.
A borpince kínálatában mindenki találhat saját ízlésének megfelelő bort. A fehér- és a rosé borokat mindig friss évjáratokban, a vörösborokat egy éves fahordós majd további egy éves palackos érlelés után hozza forgalomba a pincészet.
Salánki Sándor már gyerekként a szőlő és borok társaságában nőtt fel, úgymond beleszületett a borász szakmába. Számára a minőség alapja a minőségi alapanyag felhasználása, saját szőlőjében a tőkék túlterhelését elkerülik és 20 cukorfok alatt nem szüretelnek, ezzel biztosítva a “Salánki minőséget”.
Részt vesznek a nemzeti agrár- környezetgazdálkodási programban.
A művelés során zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak. Szőlőterületeik jellemzően: Tihany, Dörgicse, Aszófő.
Sándor az erjesztéshez csak természetes, hagyományos módszert alkalmaz.
A Salánki Családi Pincészet egész évben fogadja a vendégeket.
Borkóstolóikat – szerény körülmények között – 50 fős csoportnak is meg tudják szervezni.
Gazdálkodásuk rejtelmeibe a szőlőbirtok bejáráson keresztül is betekintést engednek.
Borkorcsolyáikat, borvacsoráikat saját maguk készítik vendégeik számára.
Sándor és családja elkötelezett a helyi szőlőgazdálkodói kultúra környezetbarát, természet közeli visszahonosítása mellett, ő maga is részt vállal ennek érdekében számos szakmai programban.
Bringával, gyalog, lóval, busszal is megközelíthetőek.