Skrabski Pince

Borkultúra az újjáéledt 18. századi présházban

Nagyleshegy Borászati Kft.
Sümegi Gábor

8242 Balatonudvari, külterület 1206. hrsz.
N 46,907156 E 17,779072
+36 70 590 8626
info@skrabski.hu
www.skrabski.hu
Facebook

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
Ha borkóstolón venne részt vagy vásárolni szeretne, kérjük, jelezze előre telefonon.

Termékek

  • Rajnai
  • Olaszrizling
  • Szürkebarát
  • Furmint
  • Kékfrankos

Hol lehet vásárolni?

Vásárolni helyben lehet, borkóstolóikon, bizonyos kiskereskedelmi egységekben és éttermekben. Érdeklődjön telefonon!

Szolgáltatások

  • Borkóstolók
  • Szálláshely (2 apartman, összesen 12 fő)

A Skrabski Pincészetben nem csupán a bor tesz bennünket mámorossá, hanem a festői környezet és az csodálatosan felújított öreg présház harmóniája is.
A pince ugyanis egy olyan ritka szőlőhegy része, ahol több tulajdonos is korhűen újította fel az egykori betyártanyának és kitűnő búvóhelynek számító pincéket.

A Skrabski Pincészetben jól tudják, hogy a szőlő ott a legízletesebb, ahol jó a kilátás ?. A Balaton áldásos visszatükröződő hatása ugyanis egyedülálló íz harmóniát teremt a szőlőben, így a borban is.

A pincészetben Káli Balázs pincemester és Sümegi Gábor szintén a Skrabski család által korábban elkezdett természet közeli termesztés mellett tették le voksukat. 5 Ha-on gazdálkodnak. Szívügyük a természet és az ahhoz tartozó környezet megóvása, illetve megtartása mellet való szőlőművelés. A természetességhez hozzá tartozik a bor spontán erjedésén alapuló technológia, amellyel hűen őrzik a termőhelyre és fajtára vonatkozó egyedi jelleget.

Szeretettel ajánljuk ezeket a varázslatos helyről származó, egyedi íz világú borokat, illetve a pince borkóstolóit, ahol megcsodálhatják azt a panorámát, amit a szőlőtőkék egész évben élveznek és meghálálnak.

A Skrabski Pince egykori szellemiségét követve Balázs és Gábor számára a legfontosabb, hogy minél jobb alapanyagból, természetes úton, minél jobb bort állítsanak elő. Fontosnak tartják a terméskorlátozást és a precíz szőlőművelést, amely természetesen a jó bor készítésének alapja. A szőlőterületeken ők is csak zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak. Fajtaválasztásaikban is hagyománykövetőek. Szőlőterületeik a Balatonakali határában elterülő Leshegyen találhatóak.
Azon kevés borászatok közé tartoznak, ahol a kis léptékűség lehetővé teszi, hogy a bor spontán erjesztése legyen a borkészítés egyik fő pillére.

Ez már önmagában is elég lenne, de ezen felül még egy borkóstolón is részt vehetünk barátainkkal, családunkkal, ahol Gábor kérésünkre borkóstoló program keretében beavat a helyi szőlőgazdálkodás, borkészítés rejtelmeibe.
A pincészet a gazdálkodás során több helyi szakemberrel dolgozik együtt, akik a szőlőművelésben segítenek.
Bringával, autóval, mikro busszal, gyalogszerrel, és lóval, lovas kocsin is megérkezhetünk erre a különleges helyre.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!