Szabó és Fia Borpince

"Minden szóban és borban ott van az előző generációk tisztelete és az elkövetkező generációk reménysége"

Szabó József és Szabó Gergő
8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz.
GPS: K 17°39’39,91”; É 46°55’48,85”
+36 70 317 2982 (Gergő)
+36 30 627 1640 (József)
csicsowine@chello.hu
www.csicsowine.hu
Facebook

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
A Szabó és Fia Borpince egész évben várja vendégeit, de a nyári szezon kivételével gazdálkodásuk jellege miatt csak előre bejelentkezéssel tudunk náluk vásárolni vagy borkóstolón részt venni náluk. Szálláshelyeik téliesítettek, így előfoglalással szintén egész évben rendelkezésre állnak.

Termékek

 • Juhfark
 • Olasz rizling
 • Szürkebarát
 • Ottonell Muskotály
 • Chardonnay
 • Cabernet Frank
 • Cabernet Frank Kékfrankos
 • Rosé (kékfrankos)

Hol lehet vásárolni?

Helyben, borkóstolókon, Balatonfüreden Szabó és Fia Borpince üzletben (8230 Balatonfüred Köztársaság u. 6.) és Damjanich u. 7/b.  szám alatt, illetve bizonyos kiskereskedelmi egységekben, vendéglőkben. Érdeklődjön telefonon, rendelést  e-mail alapján is felvesznek.

Szolgáltatás

 • Pincelátogatás, borkóstolók
 • Szőlőbirtok bejárás
 • Szállás (4 szoba, összesen 9 fő + pótágyak, étkeztetés igény szerint)
 • Falusi vendégasztal: étkezés igény alapján, saját készítésű mangalica füstölt húsáruból  (meleg étkeztetés is lehetséges: vaddisznó vagy szarvas sült hagymás tört krumplival és juhfarkkal párolt káposztával/pincepörkölt/vagy egyéb igény alapján)
 • Esküvők, családi és céges rendezvények
 • Szezonális ajánlatok honlap alapján (disznóölés, ünnepköri borkóstolás)
 • Bortaxi (9 főig)

A Szabó és Fia Borpince családi borászat a Balaton-felvidéken, Nivegy-völgyben, ahol a borászkodás hagyománya a 18. századra vezethető vissza. A család több mint 15 Ha-nyi területen szőlészkedik, de falusi vendégasztalukra maguk állítják elő mangalicából készült füstölt húsáruikat. Kínálatukat jellemzően vadhússal kombinálják, ami a környékbeli vadászlehetőségeket is jól mutatja.

A borkedvelők és a gazdálkodás iránt érdeklődők traktoros szőlőbirtok bejáráson is részt vehetnek náluk, majd pincelátogatás után kb. 10 fős csapatnak  lehetősége van a borszálláson éjszakázni, ezen a festői szépségű, csodálatos panorámájú vidéken.

A Nivegy-völgyi szőlőfajták közül a Juhfark Hungarikumnak számít, a filoxéra vész után ez a szőlőfajta innen került visszatelepítésre a Somlóra is.
A táj, a bor, a hagyományőrző gazdálkodás tiszteletét nem csupán a szőlészkedés, hanem a nádtetős, tájba illő Borpince is bizonyítja.

A családi birtok maximum 40 főt tud befogadni. Ez a kis léptékűség és a bensőséges, varázslatos környezet, a balatoni panorámával még a legnagyobb nyári szezonban is meghitt nyugalmat, harmóniát áraszt.
Ideális hely nem csak egyalkalmas borkóstolásra, de nyaralásunk békés, a környék felfedezésére ösztönző, feltöltődést biztosító helyszíneként is.

A Szabó és Fia Borpincében a Szabó Család biztosítja a minőséget. A szőlőt főként  önmaguk művelik, a borokat Gergő készíti. A művelés során csak zöld környezetvédelmi besorolású szereket használnak, részt vesznek a nemzeti agár környezetgazdálkodási programban. A gyomirtást gépi sorközműveléssel végzik, a szőlő feldolgozás során nagyrészt természetes, de irányított erjesztést alkalmaznak. Gergőék minden borukról tudják, hogy mely dűlőben termett a szőlője. Balatoncsicsó és környékén vannak szőlőterületeik, amelyen ernyős művelési módot alkalmaznak.

Kicsit göröngyös ugyan a pincéhez vezető út, de a táj sokszínűségét egyedi módon megmutató finom borokért, a jó vendéglátásért, az ottlét harmóniájáért nem túl alacsony felfüggesztésű autóval megéri felmenni.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!