Szabó és Fia Borpince

Szabó József és Szabó Gergő
8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz.
GPS: K 17°39’39,91”; É 46°55’48,85”
+36 70 317 2982 (Gergő)
+36 30 627 1640 (József)
csicsowine@chello.hu
www.csicsowine.hu
Facebook

“Minden szóban és borban ott van az előző generációk tisztelete és az elkövetkező generációk reménysége”

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
A Szabó és Fia Borpince egész évben várja vendégeit, de a nyári szezon kivételével gazdálkodásuk jellege miatt csak előre bejelentkezéssel tudnak náluk vásárolni vagy borkóstolón részt venni náluk.
Szálláshelyeik téliesítettek, így előfoglalással szintén egész évben rendelkezésre állnak.

Termékek

Hol lehet vásárolni?

  • Helyben a pincészetben
  • Balatonfüredi és veszprémi üzletükben
  • internetes rendelés alapján, házhozszállítással

Érdeklődjön telefonon, rendelést  e-mail alapján is felvesznek.

Szolgáltatás

  • Pincelátogatás, borkóstolók
  • Szőlőbirtok bejárás
  • Disznóölés
  • Szállás (3 két ágyas és 1 három ágyas vendégszobába)
  • Falusi vendégasztal
  • Esküvők, családi és céges rendezvények
  • Bortaxi (9 főig)

Balatoncsicsón a Balaton északi partján Zánkától 7km-re található a pincészet. Családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkoznak szőlő- és bortermeléssel. Pincészetük és panziójuk ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel több mint 18,5 hektár területen termelik a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

A szőlőültetvényeiken megtalálható fajták: Olaszrizling, Szürkebarát, Ottonell Muskotály, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Franc és Merlot valamint a kuriózumnak számító Juhfark.

Fontosnak tartják a szőlőművelés és borkészítés évszázados kézműves hagyományainak megőrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek szellemében a legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraik fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászokhordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függően, majd ezt követően kerülnek palackozásra.

A pincészetüket 2008-ban kibővítették egy fogadóval. Jelenleg 40 főt tudnak egy időben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!