Szabó József és Szabó Gergő
8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz.
GPS: K 17°39’39,91”; É 46°55’48,85”
+36 70 317 2982 (Gergő)
+36 30 627 1640 (József)
csicsowine@chello.hu
www.csicsowine.hu
Facebook
“Minden szóban és borban ott van az előző generációk tisztelete és az elkövetkező generációk reménysége”
Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
A Szabó és Fia Borpince egész évben várja vendégeit, de a nyári szezon kivételével gazdálkodásuk jellege miatt csak előre bejelentkezéssel tudnak náluk vásárolni vagy borkóstolón részt venni náluk.
Szálláshelyeik téliesítettek, így előfoglalással szintén egész évben rendelkezésre állnak.
Termékek
Hol lehet vásárolni?
- Helyben a pincészetben
- Balatonfüredi és veszprémi üzletükben
- internetes rendelés alapján, házhozszállítással
Érdeklődjön telefonon, rendelést e-mail alapján is felvesznek.
Szolgáltatás
- Pincelátogatás, borkóstolók
- Szőlőbirtok bejárás
- Disznóölés
- Szállás (3 két ágyas és 1 három ágyas vendégszobába)
- Falusi vendégasztal
- Esküvők, családi és céges rendezvények
- Bortaxi (9 főig)
Balatoncsicsón a Balaton északi partján Zánkától 7km-re található a pincészet. Családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkoznak szőlő- és bortermeléssel. Pincészetük és panziójuk ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel több mint 18,5 hektár területen termelik a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.
A szőlőültetvényeiken megtalálható fajták: Olaszrizling, Szürkebarát, Ottonell Muskotály, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Franc és Merlot valamint a kuriózumnak számító Juhfark.
Fontosnak tartják a szőlőművelés és borkészítés évszázados kézműves hagyományainak megőrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek szellemében a legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraik fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászokhordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függően, majd ezt követően kerülnek palackozásra.
A pincészetüket 2008-ban kibővítették egy fogadóval. Jelenleg 40 főt tudnak egy időben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre.