Tekeresvölgyi Családi Birtok

A mi sajtunk

Kovács Csaba
8248 Nemesvámos, Kovácstanya 1.
+36 30 947 0780
amisajtunk@gmail.com
www.tekeresvolgyi.hu
Facebook

Kérjük, legyen tekintettel arra, hogy a kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem gazdálkodnak is, illetve különböző piacokon értékesítik termékeiket.
Ha a gazdaságnál szeretne vásárolni, vagy szívesen venne részt családjával, barátaival, kollégáival Csabáék falusi vendégasztalánál, vagy ha szállást szeretnének  kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!

Termékek

  • nyerstej
  • pasztőrözött tej
  • joghurtok (natúr, mézes-málnás, mézes-epres) – 30% valódi gyümölcs, csak mézzel édesítve
  • krémsajt
  • feta sajt
  • tehéntúró
  • kézi-köpült vaj (régi 80 éves köpülőgéppel)
  • friss sajtok (füstölt natúr, snidlinges)
  • érlelt sajtok (érlelt natúr, natúr joghurtos, natúr apenzeller, köményes, bazsalikomos füstölt, pesztós, kakukkfüves)

Szolgáltatás

falusi vendégasztal (disznóvágás és toros, hurka-kolbász és egyéb disznótermékek, sajtkóstolók, saját bodzaszörp, levendulaszörp, előzetes bejelentkezéssel)
szálláshely (13 fő)
lovas túrás szálláshely (maximum 8 ló, fedett kikötős állások)

Hol lehet vásárolni?

Csaba és Hajni finomságai megvásárolhatóak helyben, valamint a káptalantóti Liliomkert piacon, a veszprémi Csalán piacon és a tihanyi Placcon.

Kovács Csaba, felesége Hajni és eredetileg  a gyerekek miatt kezdtek teheneket tartani és  sajtokat készíteni, majd ahogy termékeik iránt az érdeklődés egyre nőtt, az állatállományuk is úgy szaporodott.

Mostanra 20 tehenüktől napi kb. 150 liter tejet dolgoznak fel, amikből friss és érlelt sajtokat, joghurtot és túrót és egyéb ínyencségeket készítenek, mind a saját gazdaságukban. Szívből ajánljuk a Tekeresvölgyi kézműves termékeket, melyeket a Kovács család szívvel-lélekkel készít; sajtjaik és joghurtjaik íz-világát és minőségét a sok-sok visszajáró vevő és több környékbeli jó hírnevű vendéglő  vendégeinek visszajelzései is garantálják.

A falusi vendégasztal keretében saját és helyi gazdálkodók termékeit kóstolhatják az érdeklődők, sőt a farm életébe is bepillantást nyerhetnek. Mint programlehetőség mindenképp ajánljuk a természetet és a gazdálkodási életmódot kedvelőknek, sajtimádóknak, vagy cégeknek, akik egyszerűen mást szeretnének kipróbálni kollégáikkal, mint a mindennapi irodai, gyártósori taposómalom.

Csaba és Hajni a jól bevált magyar tarka tejéből, teljes tejből készítik finomságaikat. Gazdaságukban a tehenek legeltető tartásban vannak. A takarmányt jellemzően szintén saját gazdaságban állítják elő. Tartósítószert, állományjavítókat, színezékeket nem alkalmaznak, a természetességre, bio jellegű gazdálkodásra törekszenek. (Gazdaságuk nem minősített bio gazdaság, ez nem is céljuk, hiszen a bio minőség szemléletük alapján a gazda gondolkodásában dől el,  nem a szabályozásban.)
Sajtjaikat fával, fűrészporral füstölik, aroma és permetfüstölést nem alkalmaznak.
Tejtermékeik, sajtjaik igazi kézműves termékek.

Csaba, Hajni és gyermekeik  szállásadással és falusi vendégasztal szolgáltatással járulnak hozzá családok, barátok, cégek kellemes szabadidő eltöltéséhez.
Kisebb lovascsoportokat is képesek elszállásolni, hisz lovas múltjuk miatt fedett ló kikötők adhatnak helyet a 4 lábúaknak éjszakára, míg gazdáik kényelmes ágyakban hajthatják nyugovóra fejüket.

A falusi vendégasztal keretében saját és helyi gazdálkodók termékeit kóstolhatják az érdeklődők, sőt a farm életébe is bepillantást nyerhetnek. Mint programlehetőség mindenképp ajánljuk a természetet és a gazdálkodási életmódot kedvelőknek, sajtimádóknak, vagy cégeknek, akik egyszerűen mást szeretnének kipróbálni kollégáikkal, mint a mindennapi irodai, gyártósori taposómalom.

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!