KŐHÁZ

8272 Balatoncsicsó Liliom u. 27.
+36 20/397-3953
fazsuzsa78@gmail.com
www.ruralcottagebalaton.com/
Facebook

A Kőház 2018 óta működik vendégházként. Nagy örömükre nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is érkeztek már hozzájuk vendégek, egészen távoli helyekről, még az Egyesült Államokból is.

Az épület eredetileg istálló és pajta volt, aztán néhány évtizeden keresztül asztalosműhely. 2013-tól LEADER pályázatból újították fel, oly módon, hogy minden elemet megtartottak a régi épületből, amit csak tudtak: szemöldökfákat, régi ajtókat, gerendákat. Néha ezek az elemek új funkciót kaptak: az öreg tölgyfagerendák például kikerültek a tetőszerkezetből és lépcső meg tálaló pult lett belőlük. A helyenként vizesedő falakról leverték a vakolatot és kifugázták őket – a látszó kőfalak nagyon mutatósak lettek, a vendégek kedvencei. Különleges hangulatú szállást hoztak létre, ami kisebb rendezvényeknek is otthont ad.

Igyekeznek a ház ökológiai lábnyomát kicsire fogni: komposztálunk, egyedi szennyvíztisztító berendezésük van, napelemek és cserépkályha adja a fűtést.

A környékbeli kistermelőkkel jó kapcsolatot ápolnak: helyi termék polcot tartanak fent, ami Éltető Pontként működik. Lekvárok, szörpök, különféle mézek, Nivegy-völgyi borok és kézműves termékek találhatóak a polcon, ami úgy működik, mint egy hotelbeli minibár: a vendég egyszerűen elveszi a termékeket, és távozáskor a szállásdíjjal együtt fizeti. A legnépszerűbb árucikk, nem meglepő módon, a helyi bor. 😊

Vendégeik leginkább családok, ezért gyerekbaráttá tették a házat: játékokat, babakádat, kiságyat is tartanak. Sőt, ezen a téren extrákkal is szolgálhatnak: a lépcsőt ráccsal lehet lezárni és padlófűtés van a csúszómászó korosztály kényelme érdekében. A kamaszok kedvéért csocsóasztal és kivetítő meg vászon is van, ezt leginkább esős időben veszik igénybe a vendégek.

2023 óta kerékpárokat is kölcsönöznek vendégeiknek: a hagyományos mountain bike-ok mellett egy tandemük és két elektromos kerékpár is bérbe vehető. Mindegyikre szerelhető gyerekülés, ezt is tudnak a kerékpárokhoz adni.

A szállásra remek helyi termék reggeli csomag rendelhető.

Foglalni legegyszerűbben weblapon keresztül lehet: www.ruralcottagebalaton.com címen.

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!