Herbaporta

Harmóniában a természettel

Tóbel János – kistermelő
8452 Halimba, Dózsa Gy. u. 28.
– Halimba a gyógy- és fűszernövények otthona
30/227-6966
tobeljanos@vazsonykom.hu
www.herbaporta.hu

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem gazdálkodnak is, illetve főállású munkahelyükön dolgoznak.
Ha vásárolni szeretne, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!

Termékek

 • lekvárok (cseresznye, szilva, eper, feketeszeder, körte, sárgabarack),
 • szörpök (feketeszeder, levendula, bodza, kakukkfű, menta),
 • savanyúságok (pl. uborka, almapaprika, paradicsom, friss saláták),
 • vadontermő és termesztett gyógynövények, fűszernövények (bazsalikom, zeller, kakukkfű, borsikafű,  stb…)
 • tojás,
 • ételízesítő

Szolgáltatások

 • Falusi vendégasztal – harmóniában a természettel
 • Halimba környéki gyógynövények bemutatása az adott időszaki termésnek, virágzásnak megfelelően
 • Önfenntartó háztáji gazdálkodás bemutatása, népszerűsítése a portán megvalósuló zöldségtermesztésen és kisállat tartáson keresztül, komposztálási ismeretek

Szezonális kínálatok

 • Téli falusi disznóságok vendégasztala
 • Szüreti ízek vendégasztala
 • Nyári kakukkfüves vendégasztal
 • Gyógynövény szezonhoz illeszkedő tematikus napok: bodzavirágzás – szörp készítés Mentából készíthető finomságok, a csipkebogyó és felhasználása, elkészítési lehetőségek.
 • Gyümölcs szezonhoz kapcsolódó befőző suli, házi savanyúság tartósítás.

Tóbel János a mezei fűszerek mestere.
Ha épp degeszre ettük magunkat, akkor is kedvet kapunk az evéshez már a főzés közben, olyan élvezettel és jó kedéllyel főz. Igazán jó nála vendégnek lenni.

János leginkább azokra az ételekre büszke, amelyhez minden alapanyagot saját maga termel meg. Ilyenek pl. a tárkonyos raguleves, tejszínes csirkemell csíkok póréhagymával és a töltött paprika. Ezen felül van azonban számos olyan étel is (pl. frissensültek), amelyet igénynek megfelelően egyedi íz-világú fűszereivel készít. Portájának sajátossága a herbárium, a saját maga által megtermelt, gyűjtött gyógy- és fűszernövények.
Az étkezést, vásárlást nála akár egy rögtönzött gyógynövény túrával, vagy mini képzéssel is egybeköthetjük, hiszen végzettségét illetően gyógy- és fűszernövény termesztő is.

Aki termékeit kóstolja nem csalódik…. vagy mégis… talán abban, hogy a mezei fűszerek is ínyenceknek való íz-világot kölcsönöznek az ételnek, nem csupán napjaink ízfokozóval kevert bolti ételízesítői.

Egyik legfőbb partnere a szintén védjeggyel rendelkező halimbai Ezüstfenyő Turistaszálló.

Tóbel János vegyszerek nélkül gazdálkodik, feldolgozott termékei sem tartalmaznak semmiféle mesterséges anyagot, csak pasztörizálással és citromsavval tartósít.
Gyűjtött gyógynövényeit csak biztonságos területről szerzi be, forgalomtól mentes helyről, így azok a természet minőségét képviselik.

Főztjeiben saját kertjéből származó szárított és friss fűszereket használ, amik különlegesebbé és élőbbé teszik az ételeket.
Számára a minőségi garancia a saját szava, hozzáállása és tudása, a vendégek legnagyobb megelégedésére.

Tóbel János a gyógy- és fűszernövény bemutató túrákkal segíti a környezet védelmét, a természeti változatosság megtartásának fontosságát mutatja be az érdeklődőknek, hisz Halimba önmaga különleges flórával rendelkezik, ahol rendkívül sok gyógynövény található meg e természetben.

Termékei előállításához, megtermeléséhez, alapanyagok gyűjtéséhez helyiek segítségét veszi igénybe, ezzel mutatva példát. Igény esetén a kiskerti vegyszermentes termesztésben, illetve a szakszerű komposztkészítésben is segítséget tud nyújtani az érdeklődőknek.
Hangsúlyt helyez a vidéki kultúra, a hagyományok megőrzésére, és ezen keresztül az önfenntartó családi modell bemutatására.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!