Kapolcsikum Szörp és Lekvár Manufaktúra

Eredeti kapolcsi recept alapján

Farkas Ivett – kistermelő
8294 Kapolcs, Petőfi S. u. 45.
+36 30 956 1993
farkasivett@gmail.com
www.kapolcsikum.hu
Facebook

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem gazdálkodnak is, illetve főállású munkahelyükön dolgoznak.
Ha vásárolni szeretne, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!

Termékek

  • Szörpök: bodzavirág, málna, eper, meggy, bodzabogyó, ribizli, erdei gyümölcs,
  • Szőlő
  • Lekvárok: szilva, almás fahéjas szilva, meggy, málna, sárgabarack, eper, füge,  csipkebogyó
  • Meggybefőtt

Vásárolni lehet helyben, illetve különféle boltokban, pékségekben, például: Sümeg – Kamilla üzlet, Kapolcs – Falusi kisbolt, FÉK Üzletház-Balatonakali, Teázó az erdő mélyén – Tihany Sajkod, Balatonfüred – Németh pékség hálózat, Aranycipó pékség,  Ajka – Ökoverzum üzlet, Veszprém termelői kisbolt .

Szolgáltatás

  • gazdaság bemutatása (egyénileg és csoportoknak is, de előzőleg mindenképp időpont egyeztetés szükséges)

A Kapolcsikum Szörp és Lekvár Manufaktúrában Farkas Ivett és párja kézműves termékei készülnek.
A fiatal pár alig 20 évesen kezdett el önállóan gazdálkodni. A gyümölcstermesztés és feldolgozás rejtelmeit szüleiktől, nagyszüleiktől tanulták.

Elkötelezettségük igazán példa értékű. Saját telepítéseik vannak, de a környéken lévő már jól termő családi gyümölcsös adja a legnagyobb mennyiségét ízletes, egyedi és házias jellegű lekvárjaiknak, szörpjeiknek.

Széles választék biztosítására törekszenek. A hagyományos baracklekvártól a különleges fahéjas lekvárokig nagyon sokféle íz világot képviselnek a Kapolcsikum termékek. A fiatal pár szörpjei, meggybefőttje nem csak a gyerekek, de felnőttek kedvence is. Szívesen vásárolják termékeiket a helyi lakosok, turisták, vendéglők és közétkeztetésben résztvevő vállalkozások is.

Minőségi alapanyagból dolgoznak, aminek legnagyobb része a családi gazdaságban és a környéken terem.
Minden munkafolyamatra odafigyelnek biztosítva a higiéniát és a megfelelő minőséget, emellett saját ízlésük szerint készítik lekvárjaikat.
Nincs színezék, mesterséges aroma a termékeikben, a tartósítószerként használt gyógyszertári tisztaságú szalicilből is csak a legszükségesebb mennyiséget használják fel.

Ivették tevékenységükkel őrzik a táji, környezeti értékeket, népszerűsítik a helyi gazdálkodási lehetőségeket.
Hangsúly helyeznek a vidéki gazdálkodási életmód népszerűsítésére és bemutatására is. Tanulmányutak, programajánlatok célpontjai lehetnek amelyek során bemutathatják a gazdálkodás folyamatát.
Tevékenységük során, idénymunkák esetén helyi illetve környékbeli lakosokat foglalkoztatnak, termékeik megtalálhatók több település közétkeztetésében is.
Nem csak autóval, de gyalogosan, kerékpárral és lovon is megközelíthetők.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!