OD-kerámia

Színes szépségek Mencshelyről

Ottmár Dóra
OD-Kerámia

8271 Mencshely, Fő utca 31.
+36 70 451 9497
ottmardora@yahoo.com
www.od-ceramics.com
Facebook

Betérő turistáknak állandóan látogatható, előzetes bejelentkezés esetén kézműves foglalkozásokat is szívesen szerveznek.

Szolgáltatások

Szívesen tartanak kerámia foglakozásokat, szakkört. Nyári időszakban betérő vendégek kipróbálhatják a korongozást, formázást, díszítést.

Vásárolni lehet:

  • vasárnaponként Káptalantótiban Liliomkert piacon
  • rendezvényeken
  • háznál és online
  • Balatonfüreden a Tourinform irodában

Ottmár Dóra, építész, 2009-ben a Főváros mellől Balaton-felvidéki Mencshelyre költözött. Ebben a varázslatos kis faluban kezdett el komolyabban a kerámiával foglalkozni. Egyedi kézműves kerámia ékszerek és használati tárgyak kerülnek ki műhelyéből. A színes ékszereken kívül készít szalagokból felrakott terrakotta kaspókat, padlóvázákat, anyagában színezve, kézzel korongozott mázas kerámia bögréket, kancsókat, tálkákat fazekas színekkel, de vannak karácsonyi díszek, gömbök is az alkotásai között.

Jellegzetes formavilágában megtalálhatóak a színes virágok, csigavonalak, geometriai minták. Ékszerei nagyon vidám hangulatot közvetítenek. A virágokkal, csipkemintával díszített nyakláncok, medálok, karkötők, szívecskés gyűrűk a pasztell színektől az erős karakteres árnyalatokig a szivárvány színeiben pompáznak.

Dóra ékszerei minden elemét kézzel formálja, gyúrja, így kissé rusztikus hatásúak, de mindenképpen megismételhetetlen, egyedi darabok. A színes fényes mázak igazán dekoratívvá teszik őket. Karácsonykor szívesen készít aromalámpákat, gyertyatartókat és díszeket is.

Az ékszerek kézzel formált elemekből állnak, így két teljesen egyforma nem készül, csak egyedi darabokkal találkozhatunk. A legtöbb nyaklánc és karkötő fém kiegészítő, kapocs nélkül készül, így fémallergiások is hordhatják!
A használati tárgyak kézzel korongozott, vagy lapokból, szalagokból felrakott fazekas termékek, természetesen étkezési edényekhez használható a kereskedelemben kapható káros anyagoktól mentes mázakkal készülnek.

 

 

 

 

Küldjön üzenetet!

Kérdése lenne egyesületünkkel, védjegyünkkel, illetve bármely védjegyesünkkel kapcsolatban?
Küldjön üzenetet az alábbi üzenetküldő űrlap segítségével!

FONTOS!!! Amennyiben közvetlenül szeretné felvenni a kapcsolatot tagjainkkal, kérjük használja az adatlapjaikon feltüntetett elérhetőségeiket!